Etra-Meltex Pirkkala

Moottoritien varteen Pirkkalaan nouseva Etra Meltexin teollisuuskiinteistö ei ole maisemaan harmaana uppoava peltihalli. Bauhausia vastapäätä kohoava yli 9000 neliön rakennus on paitsi räiskyvän värinen, myös rohkeasti suunniteltu ja näyttävä kiinteistö.

Korkeiden tilojen rakentaminen on nykyään haastavaa energiatehokkuusvaatimusten vuoksi, mutta Etra Meltex lämmitetään maalämmöllä, joten kuutiot eivät ole olleet ongelma. Oksanen kertoo myös muista mielenkiintoisista ratkaisuista. ”Koko kiinteistö on poikkeuksellisen hyvin palo-osastoitu, minkä ansiosta erillistä paloilmoitinjärjestelmää ei ole käytössä lainkaan. Tämä ei ole mikään yleinen ratkaisu.”

Etra Meltexin poistumistiet on turvattu Exilightin EXIoT-järjestelmällä. 150 opaste- ja turvavalaisinta kytketään langattomaan ohjausjärjestelmään, joka käyttää verkon muodostamiseen markkinoiden kehittyneintä Wirepas Mesh -tekniikkaa. Järjestelmän asennukset tehdään syyskuun aikana, ja kerromme EXIoTin käyttöönotosta lisää syksyn aikana. Etra Meltex otetaan käyttöön marraskuussa 2020, jolloin kiinteistöön muuttavat Etola-konserniin kuuluvat Etra Oy, Meltex Oy ja Nestepaine Oy.