Sähköalan ammattilaisten People Flow ja 13 342 messuvierasta

Terveiset messuilta

Jyväskylän sähkömessut ovat takana ja nyt on aika laskea käyntikortit. Exilightilta messuille osallistui koko myyntitiimi, ja esillä olivat tuotteet, joista Exilight tunnetaan: turva- ja opastevalot kaikkiin kiinteistöihin. Mutta oli myös paljon uutta: opastevalot sammuttimien, defibrallaattorin ja palohälyttimen luokse. Lisäksi esillä oli uusi ALEXI/LEXI-opastevalaisinsarja, jonka tasainen valonjako, kontrasti ja valontuotto siirtävät opastevalot vastaamaan tämän vuosikymmeneen vaatimuksiin. Lisäksi valaisimiin on tarvittaessa saatavana alasvalo-ominaisuus.

Kun sydän täytyy saada käyntiin

Jyväskylän maineikas Paviljonki on nähnyt paljon, sillä onhan se Suomen tunnetuin messuhalli ainakin sähköväen keskuudessa. Messujen turvajärjestelyt ovat huippuluokkaa, ja ensiaputiimi jatkuvassa valmiustilassa. Mutta hallin sammutinopasteet voisivat kaivata päivitystä, sillä jälkiheijastavat kyltit eivät kaikissa tilanteissa välttämättä riitä. Jos näkyvyys on heikentynyt vaikkapa savun tai vesihöyryn vuoksi, kuinka ensisammutusvälineet tai defibrallaattori löytyvät viiveettä? Exilightin uusilla opastevaloilla voidaan korvata vanhat kyltit ja liittää valaisimet samaan turvavalojärjestelmään muiden ihmishenkiä säästävien valaisimien kanssa. Tämän tekee mahdolliseksi langaton EXIoT-järjestelmä, joka ei aseta rajoituksia siihen kytkettävien valaisimien määrälle, ja jonka skaalautuvuus on erinomainen.

Mutta jos turvavalot eivät riitä?

Turva- ja opastevalot ovat poikkeustilanteen valoja, mutta Suomen pitkä ja pimeä talvi vaatii valoa myös normaalitilanteisiin. ”Meitä kiinnostaa muukin valaistus”, tunnustaa Exilightin toimitusjohtaja Teppo Haikonen. ”Meidät tunnetaan turvavaloista, mutta EXIoT on tarjonnut meille mahdollisuuden astua myös yleisvalaistuksen maailmaan. Voimme kytkeä samaan ohjausjärjestelmään sekä yleisvalaistuksen että turvavalaistuksen. Asiakas hyötyy tästä monella tavalla: on helpompaa tilata samasta paikasta kattavampi järjestelmä, ja myös ohjaus helpottuu.” Messuilla tämä malli sai asiakaskunnasta vahvasti myönteisen signaalin, joten Haikosen mukaan valittu suunta näyttää oikealta. ”Kevään aikana kerromme tästä lisää.”

Turvallisuus on silti ykkönen

”Jatkossakin turva- ja opastevalot ovat meidän toimintamme kovinta ydintä. Mutta EXIoT ja sen käyttämän Wirepas Mesh -verkko mahdollistavat turvallisuuden lisäämisen myös muuten kuin valaistuksen keinoin. Verkkoon on mahdollista liittää esimerkiksi sensoreita, jotka aistivat lämpötilaa, kosteutta ja vaikka ihmisten liikkumista. Eli voimme tarjota tukea People Flow -ratkaisuille, jotka tuntuivat olevan Jyväskylän messuilla yksi keskustelujen pääteemoista. Olemme vahvasti mukana kehityksen eturintamassa myös tällä sektorilla”, Teppo Haikonen toteaa.