Search
Close this search box.

Yritys | Ympäristö

SULKAVUOREN JÄTEVEDENPUHDISTAMO

Tampereen Sulkavuoren kallion sisäiset louhintatyöt aloitettiin vuonna 2018. Tekniikkaurakat aloitettiin huhtikuussa 2022 ja samalla turvavalaistushankinnat tulivat ajankohtaiseksi.

Sähkösuunnittelija Rejlersin kanssa tehtiin yhteistyötä projektin alkuvaiheilta asti ja katseet kohdistuivat jo silloin Exilight Oy:n keskusakustolliseen ja osoitteelliseen ESC-200P-turvavalaisinjärjestelmään.

”Kohde on meidänkin mittapuullamme huomattavan iso, joten aivan heti se ei realisoitunut tilaukseksi”, toteaa myyntipäällikkö Jani Käkelä.

Haastavaan ympäristöön sommiteltiin sähköurakoitsijan sekä suunnittelijan kanssa useita valaisinvaihtoehtoja. Erilaisten tarpeiden vaatimat räätälöidyt erikoisopasteet antoivat oman haasteensa projektille. Lopulta joustavat räätälöintimahdollisuudet mahdollistava ALEXI-sarja valikoitui opastevalaisimeksi kohteeseen, jossa valaisimen vankkarakenteisuus oli arvokas ominaisuus.

Sulkavuoren projektiin kuuluu Planproofin sähkösuunnittelema biokaasulaitos. Exilight soveltuu myös sen valaisinjärjestelmäksi erinomaisesti, ja projektin osien valvonta voidaan hoitaa kätevästi bacnet-laitteiston avulla.

Vielä on kuitenkin matkaa jäljellä, ennen kuin Tampere saa uuden hajuttoman jätelaitoksensa, josta pääse myös sujuvasti poistumaan erinomaisen valaistuksen turvin.                          

Lopussa kiitos seisoo ja luonto kiittää luonnon ystävää.

Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.