Search
Close this search box.

Yritys | Ympäristö

Exilightin uudet Supernova+®-opastekyltit ja EXIoT Firegate esillä Jyväskylässä

Suomen sähköalan ammattilaiset kokoontuvat kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen Jyväskylään. Normaalisti kahden vuoden välein järjestettävä SähköValoTeleAV on Suomen tärkein sähköalan tapahtuma, jossa jokainen haluaa esitellä kovinta osaamistaan. Pandemiarajoitusten vuoksi puolella vuodella siirtynyt SähköValoTeleAV 2022 on herättänyt vielä tavallistakin enemmän kiinnostusta, ja kaikki näytteilleasettajapaikat varattiin loppuun jo kauan aikaa sitten.

Exilightille messut ovat jopa normaalia tärkeämmät, sillä esittelyssä on kaksi aluevaltausta, jotka molemmat laajentavat yhtiön kokonaistarjontaa hyvin merkittävällä tavalla.

EXIoT Firegate -järjestelmä avaa yhtiön ovet täysin uudelle toiminta-alueelle, eli paloilmoitinjärjestelmiin. ”Meidän liiketoimintamme keskeisin tavoite on ihmishenkien säästäminen, joten laajentaminen turvavaloista paloilmoittimiin on luonteva ja suorastaan välttämätön askel”, sanoo EXIoT Firegaten kehityksestä vastannut Jani Käkelä. ”Langattomaan EXIoTiin voidaan kytkeä valaisimia käytännössä rajattomasti, joten keksimme, että siihen voisi liittää myös muita kiinteistön turvallisuuteen liittyviä IoT-laitteita. Näin syntyi markkinoiden edistyksellisin ja asennettavuudeltaan ylivoimainen turva- ja opastevalojärjestelmien ja paloilmoitinjärjestelmien integraatio.”

Toinen Exilightin Jyväskylässä esittelemä aluevaltaus on jälkiheijastavien Supernova+®-opastekylttien tuotesarja, joka perustuu Ruotsissa Systemtextin patentoimaan väriteknologiaan. Supernovan myynnistä vastaava Sakari Salo kertoo, että Lundin yliopiston tutkimuksiin perustuva teknologia varmistaa värien erinomaisen näkyvyyden myös hämärässä. ”Tutkimusten mukaan ihmissilmän kyky tunnistaa symboleja heikkenee, jos niiden värit eivät näytä tutuilta”, Salo sanoo. ”Supernovan pohjalla oleva jälkiheijastusteknologia toistaa värit alkuperäisen kaltaisina paremmin kuin mikään muu markkinoilla oleva menetelmä.”

Jälkiheijastavien turva- ja opastekylttien tärkeimmät käyttökohteet löytyvät suurilta rakennustyömailta, joille ei asenneta kiinteitä opastevalojärjestelmiä. ”Suurissa rakennuskohteissa saattaa työskennellä satoja ihmisiä pitkiäkin aikoja, ja heidän opastettu, turvallinen poistumisensa poikkeustilanteensa on varmistettava koko rakentamisen ajan”, muistuttaa Salo. ”Vastuu tästä on rakennuttajalla, mutta turvalaitteiden asennuksesta huolehtii urakoitsija. Osa Supernova-kylteistä voidaan jättää kiinteistöön rakentamisprojektin jälkeen täydentämään kohteen varsinaista opastevalojärjestelmää.”

Ihmishenkiä säästävään EXIoT Firegate -järjestelmään sekä Supernova+®-opastekyltteihin pääsee tutustumaan SähköValoTeleAV-messujen osastolla B424. Tervetuloa Jyväskylän Paviljonkiin 7.-9.9.2022!

Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.